Welke auto past bij mij?

welke auto

Een nieuwe auto kopen kan heel leuk zijn maar soms is het lastig welke auto je het beste kan kopen want er zijn immers zoveel merken en soorten auto’s dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Allereerst zal je goed moeten bedenken wat je reden is voor de koop van een auto, sommige mensen hoeven namelijk geen auto maar kopen deze voor hun vermaak. In dat geval kan je motivatie heel anders zijn en zal het type auto verschillen van het type wat je zou kopen wanneer je hem functioneel als gezinsauto koopt.

Zodra je weet wat je motivatie is kan je gaan kijken hoeveel je rijdt per maand. Veel lange afstanden of zijn het enkel korte stukjes? Bij veel lange afstanden is het aan te raden om een diesel of lpg auto te kopen in plaats van benzine auto. De benzine is namelijk een stuk duurder en het verbruik kan hiervan hoger liggen.

Waar rijd je allemaal naar toe? Rijd je door heuvels, modder, zandpaden en weilanden? Dan is een auto met 4×4 aan te raden maar rijd je in een grote stad en hebt je niet veel ruimte nodig dan kan je beter een kleine auto kopen zodat je nooit trammelant hebt met parkeren en tevens is het verbruik van de kleine auto gunstiger ten opzichte van een grote auto.

Dan moet je je afvragen wat je verwacht van je auto. Als je een luxe auto wil zal je vaak bij andere merken uitkomen dan wanneer je gewoon een leuke gezinsauto wil kopen.

Kortom wanneer je een auto wil gaan kopen zal je eerste even goed na moeten denken want niets is zo vervelend dat een miskoop omdat de auto eigenlijk niet voldeed aan jou wensen.

Aanbevolen artikelen