4 tips voor een goed onderhoud van je auto

auto onderhoud

Dat het onderhouden van je auto erg belangrijk is is natuurlijk geen verrassing. Echter gebeurt het is de praktijk veel te weinig of doet de garage vaak het onderhoud maar de kosten hiervan kunnen enorm snel oplopen terwijl vele werkzaamheden qua onderhouden eigenlijk best eenvoudig zijn. Maar wat kan jij dan zelf doen om je auto goed te onderhouden?

Olie peilen

Het kan geen kwaad om regelmatig je oliepeil te checken, vooral bij oudere auto’s kan het verbruik van de olie best vlot gaan en wanneer je oliepeil te laag is kan dit schade geven aan je motor. Volgens Bebber Autoshop zijn er namelijk aardig wat auto’s die regelmatig nieuwe olie nodig hebben. In het ergste geval kan je auto hier zelfs helemaal kapot door gaan waardoor je hem weg kan doen. Wanneer je dan merkt dat je peil veel te laag is kan je de olie bij vullen.

Koelvloeistof checken

Koelvloeistof is ook een ding wat erg belangrijk is en wat op niveau moet zijn. Je auto heeft dit namelijk nodig om de motor te koelen en zodra je dit niet voldoende hebt kan het zijn dat de motor aan de kook komt en je langs de snelweg stil komt te staan met een rokende auto. Dit is niet alleen erg onprettig maar ook voor je auto erg schadelijk. Vul deze dus altijd bij wanneer dit nodig is.

Olie verversen

Het klinkt als een lastige klus maar toch kan je dit zelf. Je hebt tegenwoordig op youtube veel how to filmpjes waar je stap voor stap kan zien hoe iets in zijn werk gaat. Op deze manier kan je dus gemakkelijk zelf je olie verversen en hoef je dit niet door een garage uit te laten voeren!

Schoonspuiten van de auto

Deze tip is voornamelijk van toepassing in de winter wanneer er veel is gepekeld. Het zout kan namelijk schadelijk zijn voor je auto en door deze eens in de zoveel tijd af te spuiten houd je je auto netjes en schoon.

Aanbevolen artikelen