Motor tuning hoe wat en waar

motor tuning

Waar de ene motorrijder zich vooral bezighoudt met het uiterlijk van de motor. Zoals bijvoorbeeld andere lampen, onderdelen van Chrome of carbon en andere kleuren. Zijn er ook motorrijders die graag “sleutelen” aan het vermogen van de motor. Deze groep mensen kunnen net zo goed een andere uitlaat kopen. Maar hebben hiernaast dat deze een stuk mooier kan zijn ook de bedoeling dat de motor meer vermogen zal krijgen.

Verschillende mogelijkheden qua motor tuning

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om motor tuning. Er zijn namelijk heel wat dingen welke je kunt veranderen om te spelen met het vermogen van de motor. De hierboven beschreven uitlaat is hierbij vaak een onderdeel waar men vaak mee start.

Motor op de vermogensbank

Naast andere onderdelen monteren is het juist afstellen van de motor één van de dingen die wel eens over het hoofd wordt gezien. Dit afstellen dient te gebeuren met behulp van een vermogensbank. Door het aanpassen van de verschillende onderdelen van een motor, zal deze naar alle waarschijnlijkheid opnieuw afgesteld dienen te worden om zo optimaal mogelijk te lopen. Dit afstellen kun je het best elke keer laten doen wanneer er een nieuw onderdeel is gemonteerd welke invloed heeft op het vermogen van de motor.

Andere motor tuning onderdelen

Met het vervangen van de uitlaat en de katalysator kan er al het een en ander verbeteren. Maar vaak wordt er ook besloten om ook het luchtfilter te vervangen door bijvoorbeeld eentje van het bekende merk K&N. Welke vaak samenhangt met een kitje voor de carburateur zodat deze samen mooi voor wat extra pit kunnen zorgen.

Zo gek maken als jezelf wilt

Met motor tuning kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Het is maar net hoe groot je portemonnee is. Verschillende onderdelen in de motor zoals kleppen, nokkenassen of de krukas kunnen vervangen worden om meer vermogen of meer koppel te realiseren. Daarnaast kan er nog aan tal van onderdelen gesleuteld worden.