Gebruik van achterruitrijcamera’s

Een achteruitrijcamera set is een erg handige toevoeging aan een auto om meerdere redenen. Het is een erg handig hulpmiddel bij iets dat veel automobilisten erg lastig vinden: achteruit inparkeren en fileparkeren. Veel automobilisten is het eigenlijk alleen maar op hun examen gelukt om die parkeer handelingen goed uit te voeren en vervolgens kiezen ze gewoon het liefst een andere plek om te gaan staan. Met een orlaco achteruitrijcamera kan je deze handelingen veel makkelijker laten verlopen.

Bedraad of niet

Een achteruitrijcamera kan in meerdere varianten komen. De ene variant is met bekabeling en de andere is draadloos. Bij een verbinding met een kabel ertussen heb je het probleem dat je je kabel weg moet zien te werken, wat nog best een klus kan zijn. Als je de kabel niet hebt heb je een camera die je wat makkelijker aan je auto kan bevestigen zonder gedoe met een kabel die je nog weg moet werken. Die tweede optie is wel handiger natuurlijk, maar is dan ook wel wat duurder dan een bekabelde set. 

Makkelijk parkeren

Je zal de camera’s vooral gaan gebruiken voor parkeren waarschijnlijk. Maar het is niet alleen handig als je ergens achteruit wil inparkeren, of dat nou in een bochtje achteruit is of in fileparkeren. Ook kan het erg handig zijn als je ergens moet keren. Als je bijvoorbeeld ergens op een kruispunt probeert te keren, dan is het erg handig om de camera te hebben, zeker aangezien er ook vaak lijnen op de display zijn te zien. Deze kan je gebruiken als leidraad voor wanneer je moet insturen bijvoorbeeld en om te zien hoe ver je van de stoep zit. Maar ook kan je veel beter zien wat er achter je allemaal gebeurt, waardoor je op tijd kan stoppen voor andere weggebruikers.

Andere gebruiken

Camera’s achterop auto’s worden ook voor meer dingen gebruikt nog. Zo kan je bij een groter voertuig de camera’s ook gebruiken om dode hoeken weg te werken. Denk aan stadsbussen, die steeds vaker in plaats van een spiegel een camera hebben hangen, verbonden met een display waar de chauffeur op kan kijken vanuit zijn stoel. Dit is een erg handig e vernieuwing, aangezien dit ervoor zorgt dat de bus een veel kleinere dode hoek heeft, maar ook de ruimte achter de bus, waar je met de spiegel al helemaal niet komen kan, kan je met een camera zichtbaar maken voor de chauffeur.

Aanbevolen artikelen