Scooter tuning hoe en wat

scooter tuning

Als het gaat om het scooter tuning dan is de meest grote stap welke bij het grote publiek bekend is het veranderen van de uitlaat. Deze stap is zo bekend omdat er in diverse andere landen scooters standaard met een andere uitlaat geleverd worden. Waardoor dezelfde scooter in het buitenland een stuk meer vermogen heeft.

Bij het veranderen van de uitlaat dient er alleen beter wel nagedacht worden over wat er allemaal in de toekomst nog meer gesleuteld zal worden aan de scooter. Een goede uitlaat is namelijk zomaar een paar honderd euro, waardoor het zonde zou zijn wanneer je in korte tijd alweer opzoek moet naar een ander model wanneer je bijvoorbeeld een andere cilinder laat monteren.

Grotere cilinder

Een 70cc cilinder zal een behoorlijk verschil geven in koppel en het vermogen van een scooter. Waardoor dit vaak een voor de hand liggend begin is van het tunen van de scooter. Hierop kun je dan het best direct de uitlaat op aanpassen, door te kiezen voor een model welke gemaakt is voor 70cc. Deze zal namelijk een stuk beter presteren dan een model welke hier niet voor geoptimaliseerd is.

Andere krukas

Een betere krukas is tevens aan te raden om te monteren wanneer er aan het vermogen en vooral het koppel gesleuteld gaat worden. De krukas krijgt namelijk heel wat meer kracht te verduren wanneer er een 70cc en een andere uitlaat gemonteerd wordt. Tevens kan het zo zijn dat deze zo i zo vervangen dient te worden om alles passend te maken. Echter is dit altijd aan te raden, omdat niemand zit te wachten op een gebroken krukas.

Complete tuning setjes

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen door het bovenstaande te lezen. Is het vaak een stuk verstandiger om direct een compleet setje te kopen wanneer je besluit om een scooter te tunen. Hierdoor monteer je direct een aantal onderdelen welke sterk met elkaar in verbinding zijn of invloed op elkaar hebben. Het mooiste is nog om direct alles te laten doen en dit te laten afstellen op een rollerbank. Echter zal je hier wel direct in 1 keer aardig wat geld aan kwijt zijn.

Aanbevolen artikelen