Scooter slot kopen? Let hierop:

Je hebt een scooter en je wil even lekker een rondje rijden en je stopt bij de supermarkt of een winkelcentrum. Dan ben je niet de enige die jouw scooter daar mooi vindt staan. Scooters worden tegenwoordig graag gestolen en daarom is het belangrijk dat jij een goed scooter slot bij je hebt. Wel is het zo dat je bij bepaalde scooters, bepaalde sloten moet hebben. Wat zijn de vereisten van een goed slot? En welk slot past bij jou? Wij van Joey Schaar vertellen je er graag meer over:

De vereisten

Stel je voor dat je scooter dan toch gestolen wordt. Dan meld je dat natuurlijk bij verzekering. Je scooter moét verzekerd zijn, anders mag je er niet mee rijden. Ook is het fijn voor jezelf. Wanneer je scooter wordt gestolen en je dient dit in bij je verzekering, dan willen zij een paar dingen weten. Zij zullen vragen welk type scooter het om gaat, het kenteken, de plek waar je scooter gestolen is en of je je scooter wel goed op slot gezet hebt.

Je scooter slot moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Als je wil dat de verzekeraar je een handje helpt, dan moet je scooter slot minimaal een ART 3 keurmerk bevatten. Daarnaast mag het scooterslot niet op de grond liggen, omdat mensen anders het slot kapot kunnen slaan met een voorwerp. Als je een lang scooter slot hebt, dan moet je deze vastmaken aan een ander voorwerp.

Om extra verzekerd te zijn tegen de diefstal wil de verzekering dat je twee sloten gebruikt. Je stuurslot en een kettingslot. Om extra verzekerd te zijn kun je ook investeren in een goed alarm. Bij een goede aanraking met de scooter, gaat er dan een alarm af. Dit schrikt de persoon af en maakt mensen in de buurt oplettend.

Welk slot koop ik?

Als je een scooter koopt is het goed om gelijk een goed scooter slot te kopen. Vraag altijd in de winkel welk slot geschikt is voor jouw scooter. Als je een scooter hebt met weinig ruimte tussen de velgen, dan is een kettingslot met grove schakels niet de juiste voor jouw scooter. Een schijfremslot is een voorbeeld dat om bijna elke velg van elke scooter past. Dit is dus een goede tweede optie, maar ga altijd uit van het beste slot. Voor het aanschaffen van een scooter slot is het dus handig om langs de winkel te gaan om te kijken welk scooter slot past bij jouw scooter. De werkplaats of webshop van Joey Schaar is zo’n shop die jou hier goed bij kan helpen.

Aanbevolen artikelen